Over ons

Over ons

Maaike Dortmans

Maaike is eigenaar van praktijk 'Gezellig Stralen'. Ze is geregistreerd als psychosociaal therapeut en EMDR master practitioner.  Maaike's hart heeft altijd gelegen bij kinderen en jongeren, die net dat stukje extra nodig hebben. Praktijk 'Gezellig Stralen' wil dat de kinderen de kwaliteiten gaan inzien, die zij zelf bezitten. Dit zodat zij weer in zichzelf gaan geloven en gaan stralen.

Maaike is getrouwd en heeft twee dochters. Ze heeft inmiddels twee succesvolle praktijklocaties in zowel Lelystad en Boekel waar zij beide werkzaam is. Op de locatie Lelystad werken inmiddels meerdere therapeuten. Zij stellen zich hieronder aan u voor.

Maaike heeft zelf jarenlang in het speciaal onderwijs en in het justitiële kader van de hulpverlening gewerkt. Ze is gespecialiseerd in het gedrag bij kinderen en jongeren en heeft veel ervaring in de behandeling van angsten en verliesbegeleiding bij o.a.scheiden en overlijden.

Maaike Dortmans is ervan overtuigd dat elk kind ontzettend veel mooie kwaliteiten en talenten bezit. Praktijk “Gezellig Stralen” zal de kinderen ondersteunen om deze verder te ontwikkelen!

 

Mirjam Zijlstra

Mirjam is psychosociaal therapeut en gespecialiseerd in verliesbegeleiding bij kinderen, jongeren en volwassenen. Kinderen hebben Mirjam's hart en het is haar missie om 'kinderen in de knel' hulpverlening te bieden. Voor kinderen is het vaak moeilijk om te praten over moeilijke dingen die ze meemaken of waar ze mee zitten. Vanuit vertrouwen gaat ze te werk. Bij de behandeling werkt Mirjam speltherapeutisch en/of creatief.  Respect en vertrouwen staan bij haar centraal.

Mirjam is zelf al heel lang moeder, pleegmoeder en oma van een groot, samengesteld gezin. Ze woont op een boerderij met verschillende dieren. Het leven zelf, is haar beste opleiding geweest.

Mirjam heeft een eigen praktijk in Lemmer (www.hulpbijverdriet.nl) en ondersteunt Praktijk 'Gezellig Stralen' op de maandag en woensdag in Lelystad.

 

Anneke Grinwis

Anneke is orthopedagoog-generalist en heeft ervaring in diagnostiek en behandeling van diverse problemen bij kinderen, jongeren en volwassenen. Anneke gelooft in een betrokken en persoonlijke aanpak. Ze gaat samen op zoek naar de mogelijkheden die het kind helpen om weer ‘grip’ te krijgen op zijn/haar leven. Stap voor stap werkt ze aan doelen die gericht zijn om te laten groeien en ontwikkelen. Anneke vindt het belangrijk dat het kind weer vertrouwen krijgt in zichzelf, de mensen om zich heen en in de toekomst.

Bij de behandeling maakt Anneke gebruik van cognitief gedragstherapeutische- en oplossingsgerichte technieken.
Anneke ondersteunt praktijk ‘ Gezellig Stralen’ op de locatie Lelystad op de maandagavond en vrijdagochtend en heeft een eigen praktijk in Almere (www.groeipraktijkflevoland.nl).